Lan Piskule po zmagi nad Triglavom: Borimo se eden za drugega

Nogometaši Brinja ne popuščajo. Zmagali so že četrto od petih tekem spomladanskega dela in se povzpeli na 10. mesto prvenstvene lestvice. Eden izmed bolj vidnih mož zmage nad Triglavom je bil Lan Piskule, ki je dosegel drugi zadetek na srečanju in nasploh prikazal zelo dobro igro. Ofenzivnega vezista Brinja smo po tekmi povprašali za komentar.

Komentar tekme

Igrali smo proti dobremu nasprotniku, zato tekma ni bila lahka. Prvi polčas smo odigrali zelo solidno, v drugem delu tekme pa smo nekoliko prepustili pobudo nasprotniku. Zadetka smo dosegli ob pravem času, zato smo lahko mirno nadzorovali potek srečanja in si zagotovili pomembne tri točke.

O odnosu nogometašev Brinja

Že nekaj tekem se pozna, da smo zelo borbeni in za nas ni nobena žoga izgubljena. Za to smo včasih nagrajeni in tako je bilo tudi danes. V pripravljalnem obdobju smo opravili odlično delo, ekipa se je povezala, borimo se eden za drugega in to se pozna pri rezultatih. Motivacije nam ne manjka, samo nadaljevati moramo s takšnim odnosom.

O prostoru za napredek

V drugem polčasu smo mogoče nasprotniku preveč prepustili iniciativo, a mislim, da to je bila logična posledica vodstva z dvema zadetkoma prednosti. Kljub temu je to nekaj, na kar moramo biti pozorni in v prihodnje odpraviti. Tekme moramo bolj mirno pripeljati do konca, kot nam je to že uspevalo na prejšnjih obračunih.

O izjemnem obrambnem posredovanju v prvem polčasu

V preteklosti je bila to moja šibka točka in na tem sem v zadnjem obdobju veliko delal. Odkar sem odšel tudi v trenerske vode bolj cenim, da nekdo iz napadalne linije dela v obrambi, zato se na igrišču trudim več pomagati pri obrambnih nalogah. Trener Goran Marković da veliko poudarka na delo v obrambi, zato je del mojih zadolžitev na igrišču usmerjen tudi v defenzivo.