Delitev točk z Dekani

V nedeljo, 30. aprila, so nogometaši Brinja odigrali srečanje 27. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so z rezultatom 1:1 remizirali proti Dekanom.

Na začetku srečanja so gostje pritisnili na zadnjo linijo domače ekipe, a brez posebnega uspeha. Nogometaši Brinja so hitro vzpostavili ravnovesje moči na igrišču in postajali vse bolj dominantni. Dekani so poskušali z dolgimi podajami za hrbet domače obrambe, ampak niso bili posebno uspešni. Nogometaši Brinja so bili najbližje zadetku po prostem strelu Kepica, ki je lepo streljal čez živi zid, a vratar Dekanov se je izkazal z lepo obrambo. V 39. minuti so gostje povedli. Po podaji iz kota je najvišje skočil Ljutić in z glavo poslal žogo za hrbet domačega vratarja. V samem zaključku polčasa je imel lepo priložnost za izenačenje Kene, a je meril preveč po sredini vrat.

V drugem delu tekme so varovanci Gorana Markovića nasprotnika prisili v branjenje. Pletli so mrežo okoli kazenskega prostora Dekanov in prihajali do nevarnih situacij za zadetek. V eni izmed takšnih se je znašel Kene, ki je z roba petmetrskega prostora nameril v prečko. Nekajkrat je bilo nevarno tudi po strelu Hajdinjaka z glavo, a žoga ni hotela v mrežo. Na drugi strani so Dekani poskušali iz protinapadov. Bili so tudi blizu drugega zadetka, vendar jim je zmanjkalo zbranosti pri zaključku. Da se je srečanje končalo z zasluženo delitvijo točk, je v 89. poskrbel Piskule. Sodnik je po igranju z roko v kazenskem prostoru pokazal na belo točko, napadalni vezist Brinja pa jo je uspešno izvedel in postavil končni rezultat 1:1.

NK Brinje Grosuplje 1:1 NK Jadran Dekani

Strelci: Piskule (89'); Ljutić (39')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Tomšič, Klančnik, Klašnja, Matko, Kene, Pušnik, Kovač

Klop: Trobec, Abdić, Mahić, Djelovci, Boh, Hajdinjak, Šparovec.

Dekani: Gabrić, Zonta, Vitezica, Florenin, Kremenović, Stepančič, Fortuna, Šehić, Panić, Ljutić, Meštić.

Klop: Medić, Djerdji, Demiri, Jurman, Rudonja, Cukjati, Kavrečič, Akomeah, Galina.