Kadeti v izjemno napornem ritmu tekem zabeležili zmago in poraz

V najbolj zgoščenem obdobju tekem, ko bodo kadeti v ritmu vikend-sreda-vikend... od 14. aprila do 6. maja odigrali kar 7 prvenstvenih tekem so v minulem tednu gostovali pri Aluminiju v Kidričevem in doma gostili novomeško Krko.

Gostovanje pri Aluminiju se ni končalo po željah. Kljub dobremu začetku je v nadaljevanju igre sledil padec, kar so domači nogometaši znali izkoristiti in zasluženo osvojili celoten komplet točk. Filip Ježovita je s svojimn 6. prvenstvenim zadetkom vrnil ekipo nazaj v rezultatsko igro, vendar so domači nekaj minut pozneje s tretjim zadetkom na tekmi odločili zmagovalca.
Tri dni pozneje so na domačem igrišču premagali vrstnike Krke in zabeležili 13. prvenstveno zmago. Za zmago je bil z dvema zadetkoma znova uspešen Filip Ježovita, ki je potrdil izjemno strelsko formo in zadel na še tretji zaporedni tekmi.

NOVA KBM ALUMINIJ : BRINJE GROSUPLJE 3 : 1
Gal Kosar(23'), Lukas Čeh(71', 79'); Filip Ježovita(73')

BRINJE GROSUPLJE : KRKA 2 : 1
Filip Ježovita(9', 85'-11m), Tilen Tomac(73')

Igro svojih varovancev na obeh tekmah je komentiral trener Erik Marinšek, ki je povedal: "Tekmo v Aluminiju smo odprli zelo dobro. Bili smo dominantni in delovali razigrano. Nato pa je sledil trenutek nepazljivosti, kjer smo na prelahek način prejeli zadetek po katerem se nismo uspeli več sestaviti in povezati igre. Domačini so prevzeli kontrolo nad tekmo si priigrali še nekaj dobrih situacij in na koncu tudi zasluženo zmagali. Za pretirano analizo in iskanje razlogov za slabšo predstavo ni bilo veliko časa, saj nas je v soboto čakal že nov obračun. V tekmah, ki si sledijo ena za drugo in se dodobra že pozna utrujenost fantov, je zelo velik faktor kdo na tekmi prvi doseže zadetek. Tokrat je to uspelo nam že v zgodnji fazi tekme, zato je bilo potem vse nekoliko lažje. Sledila je tekma brez večjih priložnosti na obeh stranih z izjemo zadnjih 20 minut, ko so najprej uspeli gostje po udarcu iz kota izenačiti. V samem zaključku tekme smo nato z igralcem več v polju iskali priložnost za zmago, ki smo jo dočakali ter po kazenskem udarcu povedli in na koncu zasluženo zmagali."

Kadeti na prvenstveni lestvici 1. slovenske kadetske lige držijo 5. mesto. Do konca prvenstva sta še dva kroga, ki bosta odigrana v znanem ritmu, v sredo doma proti Domžalam in v soboto zaključek prvenstva na gostovanju pri Iliriji.