Predstavitev pred sezono 2023 - 2024

Druženje s pogovori glavnih akterjev Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, v lokalu sponzorja "OVI 46" in predstavitvijo dresov za drugo drugoligaško sezono.

Moderator druženja Grega Javornik je v uvodnem pogovoru gostil predsednika Nogometnega kluba Brinje Grosuplje, Andraža Zrneca, župana občine Grosuplje dr. Petra Verliča in direktorja Zavoda za turizem, Mihaela Hočevarja.

Uvodni del pogovora je pripadel predsedniku Andražu Zrnecu, ki je v uvodnih besedah naznanil gradnjo novega igrišča, ob igrišču z umetno travo. V novi sezoni pa izrazil pričakovanje, da klub zopet naredi korak naprej, tako kot vseskozi v zadnjih dvajsetih letih. Verjame tudi, da bodo varovanci trenerja Gorana Markovića izboljšajo osmo mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL iz minule sezone.
V nadaljevanju je direktor Zavoda za turizem Grosuplje, Mihael Hočevar, ki z znamko Turizem Grosuplje sponzorira Nogometni klub Brinje Grosuplje, poudaril pomen sodelovanja.
Župan dr. Peter Verlić je dejal da na občini podpirajo šport in nogomet, ter potrdil, da se pripravlja izgradnja dodatnega novega igrišča, ter klubu zaželel veliko tekmovalnega uspeha.

Andrej Jerman, predstavnik sponzorja Kajtimar je ob tej priložnosti županu dr. Petru Verliću predal darilo iz kolekcije svojih proizvodov.

V nadljevanju druženja, je sledil pogovr z glavnim trenerjem Goranom Markovićem in športnim direktorjem Tinetom Zupanom, ter igralcema Lanom Piskuletom in Markom Brkićem. Marko Brkić, sicer tuji nogometaš v ekipi Brinja Grosuplje je povedal, da je ekipa dobro pripravljena in uigrana, zato verjame v dober začetk sezone s prvo tekmo proti Gorici. Lan Piskule, sicer domačin, otrok Brinja, ki se je po desetih letih vrnil v klub, se je pridružil mnenju Marka, ter dejal, da bo ekipa dala vse od sebe, da v Grosuplje pripelje nekaj več.
Športni direktor Tine Zupan je poudaril, da je razlika med letošnjo ekipo in tisto ki je pričela lansko sezono gigantska, a da je bilo prav, da so nogometaši, ki so zagotovili klubu igranje v 2.SNL dobijo v njej tudi priložnost za dokazovanje. Pri sestavi ekipe pa poudaril, zaradi omejenih sredstev, na geografsko omejenost za sestavo ekipe, kar pa odpira vrata članske ekipe igralcem mladinskih selekcij, ki dobivajo priložnost, da se ravno ob igralcih, kot sta Lan Piskule in Marko Brkić, lažje napredujejo.
Glavni trener Goran Marković, je dejal, kako pomembna je za napredek čim hitrejša izgradnja dodatnega igrišča. Prav tako verjame, da je ekipa kvalitetna, in da se v njej najdejo igralci, ki so sposobni igrati 1.SNL.

Sledila je predstavitev ekipe za prihajajočo sezone in predstavitev novih dresov. Ekipo v prihajajoči sezoni sestavljajo: Ivan Makovec, Nejc Pušnk, Matevž Matko, Tomaž Kepic, Miha Vrhovnik, Lan Piskule, Jure Žavbi, Aleks Ristić, Nik Zrnec, Anel Islamagić, Sergej Lazarević, Jure Perger, Mako Brkić, Domen Klančnik, Anže Šparovec, Marcel Kene, Jan Kovač, Arijan Djelovci, Mark Tomšič, Urban Trobec, Ajdin Dergić, Jaka Zrnec, Maj Pavli, Aleks Stojaković in Tim Tomažon Beguš.

Nove drese je izdelalo podjetje Žolna šport. Domači dres bo v trdicionalno modro-rumeni kombinaciji z napisom sponzorja Gabrijel Aluminium, gostujoči dresi so beli, z napisom sponzorja Turizem Grosuplje, vratarski pa roza barve. Na hrbtih obeh dresov pa krasi napis sponzorja Pekarna Pečjak.

Vabljeni v soboto 29.07.2023 ob 18. uri v Športni park Brinje Grosuplje, kjer bomo v prvem krogu nove sezone gostili nekdanjega prvoligaša in državnega prvaka Gorico.