Lan Piskule in Goran Marković po zmagi nad Gorico

Sezona 2023/2024 se je za člansko ekipo začela odlično. Na prvi tekmi so premagali Gorico in vknjižili tri točke. Edini zadetek na srečanju je dosegel Lan Piskule. Po zmagi nad Gorico smo se pogovarjali tako s strelcem zmagovitega zadetka kot s trenerjem Brinja. Oba sta bila seveda zadovoljna z rezultatom, a poudarila, da je potrebno ostati trdno na tleh nadaljevati z dobrim delom.

20230730 194211

Piskule o tekmi

Igrali smo proti čvrstemu, kvalitetnemu nasprotniku, ki je še lani igral v prvi ligi. Ima zelo kakovostne posameznike, kar se pozna v njihovi igri. Poskusili smo jim vsiliti našo igro, vendar je bilo to sploh v prvem polčasu zelo težko. Na začetku drugega dela tekme je naša igra stekla in po doseženem zadetku je bilo še nekoliko lažje. Na koncu smo se morda malo preveč zaprli, a najbolj pomembno je, da smo uspešno ubranili vodstvo in osvojili tri točke.

Piskule o zadetku

Skozi celoten obračun smo poskušali z globinskimi žogami in povzročali težave njihovim obrambnim igralcem. Dobil sem lepo podajo in na srečo uspel izkoristiti ponujeno priložnost. Vesel sem, da sem pomagal ekipi do zmage.

Piskule – pogled naprej

Ostati moramo na realnih tleh in se hitro osredotočiti na naslednjo tekmo. Gostovanje pri Fužinarju je že tradicionalno težko, tako da se bomo morali močno potruditi za tri točke. Držati se moramo naših principov igre in trenerjevih navodil ter samo tako nadaljevati.

20230730 194152

Marković o tekmi

Seveda smo s tremi točkami zadovoljni, je pa pri sami igri še veliko prostora za napredek. Predvsem v začetku tekme je bilo čutiti veliko nervoze, zato fantje niso izkoriščali prostora, ki se nam je ponujal na igrišču. Drugem polčasu smo bili boljša ekipa, manjkal je samo še en zadetek, da bi bolj mirno pripeljali tekmo do konca. Tako smo v zadnjih 15 minutah trpeli. Na koncu nam je uspelo in tri točke smo zadržali doma.

Marković o ključni stvari za zmago

Tehtnico je na našo stran prevesil karakter ekipe. Videla se je povezanost med fanti in močna želja po zmagi. Veseli me, da so bili na koncu fantje za to nagrajeni s tremi točkami.

Marković – pogled naprej

Za nami je šele prvi krog. Ostajamo trdno na tleh in sledimo ciljem, ki smo si jih zadali. Iz tekme v tekmo moramo rasti in nadgrajevati naš nivo igre. Naslednji teden se podajamo na gostovanje k Fužinarju, na katerem bomo ponovno morali dati vse od sebe za zmago.