Pol ducata golov za zmago nad bivšim prvoligašem

Nogometaši Brinja so v soboto, 12. avgusta, odigrali drugo prvenstveno tekmo v sezoni 2023/2024. V gosteh so premagali Tabor iz Sežane z rezultatom 0:6. To je najvišja drugoligaška zmaga v zgodovini kluba.

Modro-rumeni so odlično otvorili srečanje in kaj kmalu je postalo jasno, da bo tekma pripadla varovancem Gorana Markovića. Mrežo domačih je v 11. minuti načel Brkić, že dve minuti kasneje pa je rezultat povišal Stojaković. Na nov zadetek ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je v 16. minuti Piskule poskrbel za vodstvo s 3:0. V 22. minuti je sodnik pokazal na belo točko, odgovornost je prevzel Brkić in dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. Popolno prevlado je v 35. minuti potrdil Stojaković, piko na i atomskemu prvemu polčasu pa je postavil Kepic. Prvi del tekme se je tako končal z vodstvom Brinja z 0:6.

V drugem polčasu je trener Brinja, Goran Marković, opravil nekaj zamenjav, a njegovi varovanci so nadaljevali z dobro igro. V drugem delu tekme sicer ni bilo več zadetkov, ampak izjemna strelska predstava Brinja iz prvega polčasa je bila dovolj, da so modro-rumeni zabeležili zelo visoko zmago nad ekipo, ki je še v lanski sezoni nastopala v prvi slovenski ligi.

NK Tabor Sežana 0:6 NK Brinje Grosuplje

Strelci: Brkić (11', 22'), Stojaković (13', 35'), Piskule (16'), Kepic (46')

Brinje: Pavli, Brkić, Piskule, Kepic, Klančnik, Kene, Pušnik, Makovec, Beguš, Žavbi, Stojaković.

Klop: Trobec, Matko, Islamagić, Ristić, Zrnec, Šparovec, Vrhovnik, Zalaznik.

Tabor: Fermišek, Rupnik, Furlan, Stožinič, Maloku, Bajnoci, Jakupović, Jalinous, Kompare, Seliškar, Šehić.

Klop: Žerjal, Bjelopetrović, Orel Pogačar, Božič, Pavlović, Tomažič, Škerjanc, Vuleta, Brajko.