Nova zmaga za varovance Gorana Markovića

Nogometaši Brinja so v soboto, 19. avgusta, odigrali tretjo prvenstveno tekmo v sezoni 2023/2024. Na domačem terenu so premagali Beltince z 2:1.

Začetek tekme je minil v znamenju začetnega otipavanja. Nobena ekipa ni veliko tvegala, zato nevarnih priložnosti ni bilo. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Nogometaši Brinja so sčasoma začeli prevzemati pobudo in v 17. minuti povedli. Po podaji iz kota se je Matko izmuznil gostujoči obrambi in žogo rutinirano poslal v nebranjeni del mreže. Po prejetem zadetku so gostje zaigrali nekoliko odločneje, a so domači uspeli nevtralizirati vse njihove poskuse. V 31. minuti je Piskule poskrbel za povišanje vodstva. Kot že nekajkrat v pretekli sezoni se je kapetanu izplačala borbenost in vztrajnost. Po napaki vratarja Beltincev je prišel do žoge in jo poslal v prazno mrežo. Beltinci so bili najbližje zadetku tik pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu, ko se je njihov napadalec znašel sam pred Pavlijem. Vratar Brinja je odlično odreagiral in preprečil veselje gostujočih nogometašev.

Drugi del tekme se je začel z nekoliko počasnejšim ritmom igre. Nogometaši Brinja so stopili s plina in prepustili pobudo gostom. Slednji niso bili konkretni in niso imeli kakšnih izrazitih priložnosti. Vse do 78. minute. Po protinapadu in strelu na gol Pavlija se je na pravem mestu znašel Pihler, ki je pospravil žogo v mrežo in Beltince vrnil v igro. Do konca tekme so poskušali priti do izenačenja, a domači so suvereno ubranili vodstvo in osvojili nove tri točke.

Po treh odigranih tekmah ima Brinje vseh devet točk in ostaja na prvem mestu prvenstvene lestvice.

NK Brinje Grosuplje 2:1 NK Beltinci Klima Tratnjek

Strelci: Matko (17'), Piskule (31'); Pihler (78')

Brinje: Pavli, Brkić, Piskule, Islamagić, Klančnik, Kene, Pušnik, Makovec, Matko, Žavbi, Stojaković.

Klop: Trobec, Tomažin, Beguš, Ristić, Zrnec, Šparovec, Vrhovnik, Kepic.

Beltinci: Zver, Vodeb, Zorman, Kosić, Pihler, Sočič, Kralj, Težački, Kaučič, Rantaša, Čakš.

Klop: Moćić, Dvoršak, Bujan, Leban, Kokol, Popijal, Slokan, Nerguti, Štrakl