Mladincem malo zmanjkalo, da vzamejo skalp vodilni ekipi lige

V Grusuplju je v EON Nextgen ligi gostovala vodilna Mura, ki v prvenstvu še ni okusila grenkobe poraza.

BRINJE GROSUPLJE : MURA 2:2
Anel Islamagić(76'-11m), Clint A.Francis(80'); Jaka Domjan(11'), Luka Turudija(90')

Začetek tekme je bil za nogometaše Brinja vse prej kot vzpodbuden. V tekmo so vstopili preveč nervozno in s premalo samozavesti, posledica pa nepotrebne napake, kar so gostje že v 11. minuti izkoristili za zgodnje vodstvo. V nadaljevanju so Grosupeljčani počasi dvigovali raven svoje igre, a je izenačenje pred koncem prvega polčasa preprečila vratnica. Gostje so v prvem polčasu prevladovali, imeli še nekaj priložnosti, a odšli na odmor z zadetkom prednosti.

V drugem polčasu so nogometaši Brinja vzpostavili ravnovesje v igri in postajali vse nevarnejši, glavnina dogajanja pa se je odvilo v zadnjih petnajstih miutah tekme. Za izenačenje je iz kazenskega udarca v 76. minuti zadel Anel Islamagić, po prekršku gostujoče obrambe v svojem kazenskem prostoru. Po izenačuječem zadetku so nogometaši Brinja z vso silo krenili po vodilni zadetek. Strel iz razadlje je še za las zgrešil gosujočo mrežo, a le malo pozneje je hitro akcijo Grosupeljčanov zaključil Clint Anthony Francis za popoln preobrat in vodstvo Brinja z 2:1. Da nogometaši Mure niso slučajno na vrhu lestvice, so dakazali z zadetkom v 90. minuti srečanja, ko domači nogometaši niso uspeli izbiti žoge, ki je skakljala po domačem pet meterskem prostoru, za končnih 2:2.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Varovanci trenerja Urbana Žoharja so pokazali, da se lahko postavijo ob bok najboljšim ekipam v ligi, kljub temu da je bilo videti v njihovi igri še veliko rezerv.

Naslednji krog nogometaši gostujejo v Novem mestu, naslednjo domačo tekmo, pa bodo odigrali proti Celju v vikendu 23. in 24. septembra.

Video posnetek tekme: