Marko Brkić o odličnem uvodu v sezono

Marko Brkić je eden izmed najbolj izkušenih nogometašev Brinja, čeprav ima komaj 23 let. Nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine pravi, da se v Brinju odlično počuti in z veseljem svoje izkušnje predaja mlajšim soigralcem. Z vezistom, ki je v letošnji sezoni 2. SNL na petih tekmah dosegel 3 zadetke, smo se pogovarjali o odličnem uvodu v prvenstvo, dejavnikih za dobre predstave in številnih drugih zanimivih temah.

brkic4

O ciljih pred sezono …

Začeli smo res odlično. Med poletnim premorom je ekipo okrepilo nekaj kvalitetnih igralcev, zato smo vedeli, da bomo letos še močnejši, a si kljub temu nismo postavljali zelo visokih rezultatskih ciljev. Naša filozofija je bila že v lanski sezoni, da gremo iz tekme v tekmo. Na vsakega nasprotnika se dobro pripravimo in poskušamo osvojiti tri točke. Upam, da bomo še naprej nadaljevali s takšnimi predstavami. Pred sezono sem osebno pričakoval, da bomo med najboljšimi petimi ekipami in zaenkrat nam dobro kaže. Ampak, saj pravim, sezona je zelo dolga, odigrali smo le pet tekem, zato je še prezgodaj za kakršnekoli zaključke.

O ključnih dejavnikih za odličen začetek sezone …

V drugi ligi tekme odloča ekipna kvaliteta in ne individualna. Dobra obramba, borba in uigranost so bili ključni dejavniki, zaradi katerih smo nanizali pet zmag. Imamo mlado ekipo, polno motiviranih posameznikov, ki garajo za skupen cilj – zmago. Borimo se vsi za enega in eden za vse. Smo zelo povezani in to se opazi ter čuti tudi na igrišču. Vedno damo vse od sebe in do sedaj nas je nogomet za to nagradil. Poudariti moram še eno stvar, ki je pripomogla k dobrim rezultatom. Kvalitetne priprave. V svoji karieri sem opravil kar nekaj priprav in lahko rečem, da smo tokrat opravili res dobro delo. Bile so sicer zelo naporne, ampak rezultat tega je, da smo dobro pripravljeni. Vseh 90 minut lahko držimo visok ritem in mogoče je to ena izmed prednosti, ki jih imamo pred drugimi ekipami.

O delu na treningih …

Imamo srečo, da imamo odličen in tudi številčen strokovni štab. Na vsakem treningu je 4, 5 ali celo 6 trenerjev, kar je v drugi ligi izjemno redko. Tudi v prvi ligi nimajo vsi klubi tako urejenih zadev na tem področju. Imamo tudi fitnes, ki ga uporabljamo v trenažnem procesu. Trener točno ve, kaj hoče, in prilagaja treninge glede na nasprotnika. Vse to se pozna na tekmah.  

O svoji vlogi v ekipi …

Vloga nosilca v ekipi mi ustreza. Celotna ekipa je zelo mlada, zato bolj izkušeni igralci, čeprav smo še vedno mladi, poskušamo ostalim pomagati in jih usmerjati. Veseli me, da me mlajši igralci upoštevajo in cenijo moje nasvete. Poskušam jih opozarjati na napake in jim pokazati, kako lahko napredujejo. Imamo veliko fantov, ki so stari 18, 19 let. Ta leta so ključna za razvoj nogometne kariere. Sedaj, ko sem nekoliko starejši, vem, kje sem jaz delal napake in poskušam to znanje predati naprej.

O podpori lokalnega okolja …

Seveda si želimo podpore skupnosti. Želimo si, da bi nas več ljudi prišlo podpret s tribune, saj smo si to nedvomno zaslužili. Moram opozoriti, da je kar nekaj navijačev, ki nas redno podpirajo, v dobrem in slabem. To celotna ekipa zelo ceni. Tudi, ko smo lani igrali nekoliko slabše, smo čutili njihovo podporo. Teh pet zaporednih zmag in prvo mesto na lestvici je najlepše možno vabilo za ljudi, da pridejo v nedeljo na stadion in nas podprejo. Tako kot vedno bomo šli na zmago in pustili srce na igrišču.

O pričakovanjih za nedeljsko tekmo s Triglavom …

Spomladi smo igrali proti njim na domačem igrišču. Imajo kvalitetno ekipo, ki ima dodano vrednost v napadalni tretjini. Radi napadajo in so zelo nevarni. Imajo nekaj posameznikov, ki znajo narediti razliko. Biti bomo morali na 100 odstotkih, če bomo želeli tri točke zadržati doma. Kot sem že prej govoril, delati moramo eden za drugega, saj je naša največja prednost, da smo ekipa v pravem pomenu besede. Na tekmo smo dobro pripravljeni in verjamem v našo zmago.