Zmaga na zadnji domači tekmi v jesenskem delu prvenstva

Modro-rumeni so zadnjo domačo prvenstveno tekmo v letu 2023 odigrali z odliko. Na igrišču z umetno travo so premagali Fužinar z rezultatom 2:0.

IMG 8190

Modro-rumeni srečanja niso utvorili najbolj suvereno, saj so bili gostje bolj podjetni. Žogo so imeli v svoji posesti in bili nevarnejši, a kljub temu niso resneje ogrozili vrat Trobca. Domači so se po nekaj minutah vendarle zbrali in začeli pritiskati proti vratom nasprotnika. To se jim je obrestovalo v 25. minuti, ko je kapetan Lan Piskule zadel za vodstvo Brinja. Do konca prvega polčasa so si pripravili še kar nekaj priložnosti, a niso bili dovolj zbrani pri zaključku akcij.

V drugem polčasu so varovanci Gorana Markovića nadaljevali s suvereno igro in nasprotniku niso pustili, da bi bil posebno nevaren. Še več, v 61. minuti so podvojili vodstvo. Marko Brkić je natančno sprožil z razdalje 10 mentrov in premagal nemočnega vratarja Fužinarja. Srečanje se je nekoliko zapletlo v 72. minuti, ko je Makovec prejel drugi rumeni karton in bil posledično izključen. Fužinar je prevzel pobudo, a z izjemo enega strela v okvir vrat ni bil posebno nevaren.

Modro-rumeni so slavili z rezultatom 2:0. V nedeljo, 19. novembra, jih čaka še zadnja tekma v jesenskem delu sezone. Ob 13.30 se bodo v gosteh pomerili s Primorjem.