Mladinci v 16. krogu do zmage v Sežani

Po reprezentančnem premoru se je nadaljevalo prvenstvo v Eon NextGen Ligi.

V zahtevnih razmerah v Sežani, kjer sta igro ovirala močan veter in slaba igralna površina, so bili mladinci brinja za potrpežljivost in vztrajnost nagrajeni v 77. minuti ko je Aljaž Zalaznik uspešno izvedel kazenski strel in dosegel edini zadetek na tekmi. Z zmago Brinje Grosuplje ostaja v vrhu prvenstvene lestvice na kateri "diha za ovratnik" vodilni trojici lige.

TABOR SEŽANA : BRINJE GROSUPLJE 0 : 1
Aljaž Zalaznik(77'-11m)

Po tekmi je trener Urban Žohar povedal: "Po daljšem reprezentančnem odmoru je bilo prisotne malce negotovosti. Tekmo je otežilo še slabše igrišče in veter, zato je bilo znotraj tekme potrebno precej prilagajanja. V prvem polčasu smo imeli težave s prebijanjem njihove prve obrambne linije. Kadar nam je uspelo, smo imeli zelo dobre priložnosti za zadetek, vendar smo v idejah in igri proti naprej bili enostavno prepočasni, da bi lahko kontrolirali tekmo. Posledično je bilo potrebno malce več energije vložiti v druge segmente igre. V drugem polčasu smo malce spremenili zahteve, uspeli pridobiti kontrolo v sredini igrišča in bili bolj nevarni za nasprotnikova vrata. Čeprav je imel nasprotnik svoje priložnosti in bi se tekma pri rezultatu 0:0 lahko obrnila tudi v drugo stran, mislim, da smo si glede na odnos zaslužili vse tri točke."

Mladinci Brinja Grosuplje na prvenstveni lestvici 1.SML EonNextGen Lige zasedaj 4. mesto.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

V predzadnjem jesenskem krogu v Grupljem gostuje Ilirija Extra-Lux. Tekma se bo v soboto 2. decembra pričela ob 13. uri.