Zmaga nad vodilno Nafto

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 14. aprila, odigrali tekmo 25. kroga 2. SNL. V Lendavi so v 'nori' tekmi premagali Nafto z rezultatom 3:4.

Prvi polčas je ponudil kar nekaj priložnosti in tudi dva zadetka. V 30. minuti je sodnik po prekršku v kazenskem prostoru Nafte pokazal na belo točko in modro-rumeni so imeli odlično priložnost za vodstvo. Odgovornost je prevzel Brkić in uspešno poslal žogo v mrežo za vodstvo. Domači so odgovorili v 40. minuti. Nogometaši Brinja so po izvajanju kota izgubili žogo, kar so Naftaši s pridom izkoristili. Izvedli so hiter protinapad, po katerem se je sam pred vratarjem Brinja znašel Vuica, ki ni imel težav pri zaključku. Ekipi sta na odmor odšli poravnani.

Varovanci Gorana Markovića so se v drugi polčas podali odlično in v 63. minuti prišli do vodstva. Piskule je poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer se je odlično znašel Zalaznik in žogo z glavo poslal v mrežo. Le nekaj minut kasneje pa so nogometaši Brinja ostali na igrišču z igralcem manj. Sodnik je ocenil, da je bil prekršek Stankovića dovolj grob za drugi rumeni karton in ga izključil. To so domači hitro izkoristili in v 70. minuti po prekinitvi prišli do vodstva. Odziv modro-rumenih ne bi mogel biti boljši, saj so takoj po izvajanju žoge s sredine igrišča prišli do vodstva. Zalaznik je prejel žogo za hrbet domače obrambe, si jo dobro sprejel, preigral vratarja in jo spretno poslal v mrežo. V 80. minuti so prednost še povišali. V kazenskem prostoru je padel Cukjati in sodnik je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je ponovno uspešno izkoristil Brkić. Drame pa še ni bilo konec, saj je sodnik po tem izključil še dva nogometaša, enega na vsaki strani. Na strani Brinja je rdeči karton prejel Nejc Pušnik, potem pa je sodnik dosodil še najstrožjo kazen, ki so jo domači uspešno izkoristili. V zadnjih minutah so poskušali priti do izenačenja, a jim ni uspelo, tako da so tri točke odpotovale v Grosuplje.