Iz Slovenske Bistrice praznih rok

Nogometaši Brinja so v soboto, 11. maja, odigrali predzadnje srečanje v sezoni 2023/2024. V gosteh so proti Bistrici izgubili s 4:1.

Prvi polčas so otvorili zelo dobro in takoj prevzeli pobudo. Domače so stisnili na njihovo polovico in prihajali v lepe priložnosti. V 19. minuti pa je sledil šok, saj so nogometaši Bistrice povedli. Po napaki v obrambi Brinja, so uspeli s prvim strelom na tekmi priti do vodstva. Modro-rumeni so se dobro odzvali in že 6 minut kasneje izenačili. Matko je s pravil projektilom z razdalje 30 metrov postavil izid 1:1. Varovanci Gorana Markovića niso popuščali in imeli še 3 izjemne priložnosti za izenačenje, a Štorman, Piskule in Stojaković niso bili dovolj zbrani pri zaključkih. V 37. minuti je sledila kazen, saj so gostje prišli do strela z bele točke in ponovno povedli. Ekipi sta odšli na odmor z rezultatom 2:1.

V drugem delu tekme so modro-rumeni krenili na zmago, a se jim ni izšlo. V zaključkih akcij niso bili dovolj zbrani, da bi prišli do izenačenja, na drugi strani pa so domači uspešno branili vodstvo. V 76. minuti se je prednost domačih še povišala. Kozic je zatresel mrežo Brinja in še zmanjšal upanje za pozitiven rezultat. Vse dvome o zmagovalcu pa je v 91. minuti razblinil Ibrahim, ki je postavil končni rezultat 4:1 za Bistrico.

Zadnja tekma v sezoni bo na sporedu 19. maja ob 15.00 na Stadionu Brinje Grosuplje. Vse navijače modro-rumenih lepo vabimo, da pridejo na tribune in skupaj z nami zaključijo novo uspešno drugoligaško sezono.