V nedeljo ob 15 uri vsi na stadion Brinje Grosuplje

V nedeljo ob 15. uri se bo v Grosuplju pričela še zadnja tekma nogometnega prvenstva 2.SNL za sezono 2023/2024.

Grosupeljski nogometaši si po izjemni sezoni zaslužijo, da jih v velikem številu podpremo na zadnji prvenstveni tekmi sezone. Sezoni v kateri so navduševali in presenečali svoje navijače in slovensko nogometno javnost.

Nabrž nikoli ne bomo pozabili kakšen uvod v sezono 2023/2024 so pripravili nogometaši Brinja Grosuplje. Po prvih petih odigranih krogih so imeli na svojem računu že 15 prvenstvenih točk, v žepu pa 5 zaporednih zmag in vodilno mesto na prvenstveni lestvici 2.SNL. Premoč Grosupeljčanom so morali priznati klubi, ki so pred sezono odkrito napovedovali napad na uvrstitev v 1.SNL, kar štirje pa so bili nekdanji dolgoletni člani slovenske elitne lige.

A šport in s tem tudi nogomet ni sestavljen le iz zmag, pridejo tudi porazi, ki so lahko tudi zelo boleči. Po izjemnem uvodu je sledil rezultatski padec. Nogometaši Brinja Grosuplje so nato nanizali pet zaporednih porazov, a na zimski odmor odšli v varni sredini prvenstvene lestvice, ki je vključeval še tri prvenstvene kroge drugega dela prvenstva. 6 zmag 5 remijev in 7 porazov je bil izkupiček jesenskega dela prvenstva, druge sezone v drugem slovenskem nogometnem rangu, ki je zagotavljal varno zavetje sredine prvenstvene lestvice.

Takoj po novem letu so sledile priprave na nadaljevanje preostalih dvanajstih prvenstvenih krogov. V zimskem prestopnem roku je v ekipi prišlo do nekaterih sprememb. Trenerska ekipa pod vodstvom trenerja Gorana Markovića je dobro pripravila ekipo na dokončanje prvenstva.

8 zmag, 1 neodločen izid in 2 poraza je izjemna bilanca spomladanskega dela prvenstva, v katerem so nogometaši Brinja Grosuplje dosegli 25 zadetkov in le na eni tekmi niso uspeli zadeti nasprotnikove mreže. Vse do 27 kroga pa neposredno vršili pritisk na ekipe, ki so odkrito lovile 2. mesto na prvenstveni lestvici, ki prinaša kvalifikacije za 1. ligo Telemach.

Ob zelo mladi ekipi, v kateri so priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj redno dobivali igralci mladinske selekcije. Nekateri izmed njih so svojo priložnost odlično izkoristili. Zato ima ta rezultat še veliko večjo težo. Trener Goran Marković je imel svojo vizijo in zahteve glede sloga igre. Vseskozi je zahteval hitro in kombinatorno igro, ki je postajala vse bolj všečna in hkrati učinkovita. Ekipa Brinja za ligaške nasprotnike ni bila več le simpatična, postala je strah vzbujajoča.

Vse našteto je dovolj velik razlog da v nedeljo ob 15. uri napolnimo tribuno športnega parka Brinje Grosuplje in nogometaše Brinja v tekmi zadnjega prvenstvenega kroga proti Iliriji 1911, pospremimo mogoče celo do končnega 3. mesta na prvenstveni lestvici 2. slovenske nogometne lige.

VABLJENI.