Sezono 2023/2024 zaključujemo na 5. mestu 2. SNL

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 19. maja, odigrali zadnje srečanje v sezoni 2023/2024. Na domačem igrišču so remizirali z Ilirijo z rezultatom 1:1 in sezono zaključili na 5. mestu.

stojakovic3

Prvi polčas je večinoma minil mirno, brez večjih pretresov. Domači so nadzorovali ritem igre in nogometašem Ilirije niso pustili, da bi razvili svojo igro. Modro-rumeni so imeli nekaj polpriložnosti, a niso bili dovolj zbrani v zaključku akcij, da bi resno ogrozili vrata Ilirije. Na drugi strani Ljubljančani niso uspeli priti do kakšne obetavne situacije in Trobec je bil praktično brez dela. Vse do 44. minute. Po podaji iz kota je namreč zadel Maksimović in svoji ekipi tik pred odhodom na odmor priigral prednost.

Domači so v drugem polčasu pokazali več energije in želje po zadetku, kar se jim je hitro obrestovalo. V 53. minuti je Dergić močno sprožil z roba kazenskega prostora in premagal vratarja Ilirije. Kljub izenačenju se varovanci Gorana Markovića niso zaustavljali in še naprej močno pritiskali proti vratom Ilirije. Ljubljančani so se na trenutke branili s kar 6 nogometaši v obrambni liniji, zato je bilo težko prebiti ta obrambni zid. Še najbližje zadetku je bil Nik Zrnec v zaključku tekme, a njegov strel ni bil dovolj natančen.

Srečanje se je končalo z neodločenim rezultatom 1:1.

Nogometni klub Brinje Grosuplje sezono 2023/2024 zaključuje na 5. mestu 2. SNL, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini kluba.