Mladinci U-19 prvenstvo končali na visokem 5. mestu

V ponedeljek se je z zadnjimi tekmami končalo državno prvenstvo v 1. slovenski mladinski EON Nextgen ligi za sezono 2023/2024. Brinjski mladinci so svojo zadnjo tekmo odigrali že minulo sredo, ko so po preobratu na domači zelenici premagali Koper s 3:2

Brinje Grosuplje je v 16 članski mladinski konkurenci osvojilo visoko 5. mesto na prvenstveni lestvici.

BRINJE GROSUPLJE : KOPER 3 : 2
Liam Strnad(65'), Filip Ježovita(80'), Žiga Plavčak(83'); Martin Aščić Pijaža(35'), Maj Žigart(46')

Mladinci so po razburljivem finišu tekme, potem, ko so na začetku drugega polčasa zaostajali že z 0:2, v nadaljevanju spremenili potek tekme in prišli še do 16. prvenstvene zmage. Preobrat je z drugim golom v sezoni pričel Liam Strnad, izid je poravnal Filip Ježovita, zadetek za zmago pa je s prvim zadetkom v mladinski konkurenci poskrbel Žiga Plavčak.

Po zadnji prvenstveni tekmi je trener Urban Žohar povedal: "Precej razburljiv zaključek za letošnjo sezono. Mislim, da smo imeli celotno tekmo kontrolo nad tekmo, vendar smo naredili dve večji napaki in prejeli dva gola. V drugem polčasu smo z določenimi spremembami iskali bolj ofenzivne rešitve, izkoristili priložnost in na koncu nam je uspelo obrniti rezultat. Čeprav se spomladanski del ni odvil po naših željah, je za nami zelo uspešna sezona, na katero so lahko vsi igralci, trenerji in preostali del kluba ponosni. Verjamem, da smo na določeni točki želeli še več, vendar smo, ne glede na to, presegli pričakovanja, s končnim petim mestom. Zadovoljni smo lahko tudi s številom fantov, ki so minute dobivali v članskem moštvu, kar je konec koncev tudi cilj nogometne šole. Skratka za nami je zelo uspešna sezona v celotnem pogledu, kar nas lahko dela le še bolj ambiciozne za prihodnjo."

Priložnost za dokazovanje v članski konkurenci v 2.SNL je dobilo 6 nogometašev mladinske selkcije, prav tako je kar nekaj nogometašev iz kadetske vrste, prvič okusilo igranje v mladinski ekipi. Selekcija u-19 je odigrala odlično sezono, bila nekaj časa tudi povsem na vrhu prvenstvene lestvice.

Čestitke celotni ekipi.