Goran Marković o sezoni 2023/2024: "Sezona je bila več kot uspešna."

Medtem ko že pogledujemo proti naslednji tekmovalni sezoni, smo z glavnim trenerjem članske ekipe, Goranom Markovićem, potegnili črto pod sezono 2023/2024, ki so jo modro-rumeni zaključili na 5. mestu 2.SNL. Pravi, da je bila več kot uspešna.

goran8

Nam lahko naredite kratek pregled sezone?

Pred začetkom sezone smo naredili nekaj korekcij v ekipi, s katerimi smo naredili še korak naprej proti profesionalizmu. Poleg tega je ekipa začela trenirati v dopoldanskem času. Začetek sezone je bil odličen, saj smo nanizali 5 zmag. Potem pa smo prišli v rezultatsko krizo, iz katere se tako mlada ekipa kar nekaj časa ni uspela pobrati. Nismo uspeli priti do zmage, ki bi nas dvignila. Proti koncu jesenskega dela smo vendarle uspeli obrniti rezultatsko krivuljo, kar nam je omogočilo, da smo spomladanski del pričakali na solidni poziciji. Med zimskim prestopnim rokom smo s kadrovanjem še okrepili ekipo, kljub temu, da je moštvo zapustilo kar nekaj fantov. Okrepili smo se tam, kjer smo bili najšibkejši oziroma kjer smo imeli najbolj ozek kader. Priprave smo začeli zelo zgodaj, kaj je za nas sedaj že stalnica, vključili lepo število mladih fantov iz nogometne šole in na koncu odigrali odličen spomladanski del. Zadnji dve tekmi, na katerih nismo uspeli zmagati morda nekoliko pokvarita celotno sliko, ampak, če potegnem črto, lahko rečem, da je bila sezona več kot uspešna.

Kateri so bili ključni pozitivni prelomni trenutki, ki so pripomogli k temu, da je bila sezona 2023/2024 tako uspešna?

Najprej zagotovo zmaga nad Gorico na prvi tekmi sezone, saj je ekipa takrat dobila potrditev, da lahko cilja na mesta v zgornji polovici lestvice oziroma celo na najvišja mesta. Po petih tekmah, na katerih smo bili neporaženi, je moštvo nekoliko preveč poletelo in so fantje začeli razmišljati tudi o prvi ligi, kar je bilo, če smo realni, nepredstavljivo. Potem pa je sledil šok ob porazu proti Triglavu, na katerega nismo znali odreagirati. Potem pa nas je ponovno dvignila pokalna tekma z Olimpijo, na kateri se je zbralo rekordno število gledalcev. To je bil velik dogodek tako za klub kot za mesto Grosuplje. Pozitivno gledam tudi na odločitev, da pozimi tako prevetrimo ekipo, da damo še več poudarka na pozitivne karakterje fantov. Rezultat tega je bil, da se je zbrala skupina igralcev, ki je verjela, da lahko naredi nekaj velikega. To se je kazalo tudi na igrišču. Lahko rečem, da smo glede na vsebino na igrišču izgledali najboljše med vsemi ekipami v ligi.

Skozi celotno sezono ste bili v zgornji tretjini lestvice, a do najvišjih mest je vseeno nekaj zmanjkalo. Kaj je potrebno še dodati, da bi lahko Brinje napadalo sam vrh lestvice?

Potrebno je bili realen. Prvo mesto ni daleč od petega, a realnost je, da nam manjka še veliko. Potrebno je urediti še nekaj stvari, da bomo lahko resno napadli prvo mesto. Veseli me, da bomo kmalu uredili problem domačega igrišča, potrebno bo pa še nekaj dodati v organizacijskem smislu in tudi v trenersko strukturo. Upoštevati pa moramo tudi klubski proračun. Vrh lestvice lahko napadamo samo s kontinuiranim dobrim delom na vseh nivojih kluba in, kar je najbolj pomembno, da zadržimo okostje ekipe ter se okrepimo z nekaj kvalitetnimi nogometaši.

Sezona je zaključena. Kaj pa sedaj, kako naprej?

Oddiha ne bo veliko. Potekajo že sestanki z igralci, ki so tukaj, poleg tega pa smo že pripeljali dve okrepitvi. Zelo pomembno je tudi, da postavimo finančni proračun za naslednjo sezono. Na podlagi tega bomo lahko vedeli, kako moramo ravnati. Je pa seveda vselej potrebno uskladiti želje strokovnega štaba in vodstva kluba. Potem pa bomo seveda že začeli z načrtovanjem pripravljalnega obdobja za sezono 2024/2025.