Izkušeni Rudarji prezahtevna ovira za prvo zmago v 2.SNL

RUDAR VELENJE : BRINJE GROSUPLJE 2 : 0
Kosić(20'), Martinović(29')

Gostovanje v Velenju se je po pričakovanju pokazalo še kako zahtevno.

Proti klubu z veliko tradicije in izkušnjami igranja v 2.SNL in 1.SNL, se je neizkušena ekipa Brinja Grosuplja, potem ko igra v prvem polčasu nikakor ni stekla, znašla v zaostanku z 2:0.
V drugem polčasu so Grosupeljčani uspeli ujeti pravi ritem igre, a jim akcij ni uspelo zaključiti z zadetkom, ki bi pomenil rezultatsko vrnitev v igro. Žal je to pomenilo četrti prvenstveni poraz.

Trener Goran Markovič je o sami tekmi povedal: "Tekma na kateri so odločale malenkosti in na koncu zaslužena zmaga domačinov. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili in v prihodnje moramo to spremeniti, če želimo nabirati prvenstvene točke. Fantom vseeno čestitke za prikazano v večjem delu tekme. Mi bomo vzrajali naprej in verjamem, da pridejo tekme, ko se bo rezultat obrnil in predvsem verjamemo v svoje delo bolj kor drugi."

Je pa trenerja Markovića na tej tekmi zmotilo dogajanja ob igrišču med lastnimi navijači in je dodal: "Tisti, ki ne verjamejejo v naše delo, namenjam te besede. Bolj kot sama tekma so na tej tekmi izstopali naši "navijači" z negativnimi komentarji, in žaljivkami do ekipe, posameznih igralcev, oziroma do svojih otrok, kar je pa še huje, do otrok nekoga drugega. Tako kot pred letom dni, so se zopet pokazali v luči, ki jim pravimo KVAZI NAVIJAČI in upam, da bo na naših tekmah čim manj takšnih ljudi. Ne glede na rezultatske neuspehe, sem ponosen na ekipo, ki tekmuje v ligi z najnižjim proračunom. Skoraj vsi igralci nimajo do letošnje sezone ene tekme v 2.ligi, s tem da ekipe načrtno nismo spreminjali. Želelimo dati priložnost nogometašem, ki so jo izborili in se trudijo biti v pristopu 'profesionalci', čeprav si tega ne morejo privoščiti. Predvsem je njim najtežje, ob poslušanju ljudi, ki nikoli niso ničasar brcnili, kaj šele žogo, je zagotovo absurdno in ponižujoče. Na koncu lahko rečem, da nas bodo pravi ljudje - navijači razumeli in podpirali, nam namenili aplavz za borbo in željo. Takim bomo tudi mi namenili aplavz, za kvazi navijače pa si mi vsi želimo, da ostanejo doma in uživajo v nogometnih predstavah ekip pred malimi ekrani, ki jim ne bodo parali živcev oziroma bodo vse storiliv kot sami mislijo, da je prav. Seveda Že sedaj pa Vabljeni vsi pravi navijači, ki podpirate delo našega kluba in te mlade fante, v petek ob 16.30 proti ekip Nafte. Raje imam 20 pravih, kot 150 kvazi navijačev."  je tokratni obsežnejši komentar zaključil Goran Marković.

Postava Brinje Grosuplje:  Ožbej Kisovec, Anže Šparovec, Al Mahič, Domen Klančnik, Filip Nikola Ostojič, Jan Kovač, Ajdin Dergić, Tim Tomažon Beguš, Sandi Ćoralić, Nejc Pušnik, Denis Boh. Rezervni igralci: Jaka Grilj Miletič, Anže Pucihar, Matej Čož, Arijan Djelovci, Gregor Dorniž, Zufer Shaini, Kevin Tomšič.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Nogometaši Brinja Grosuplja bodo že v petek ob 16.30 v okviru 7. prvenstvenaga kroga na domačem igrišču gostili Nafto 1903 iz Lendave. Vsi navjači vabljeni, da petkovo popoldne preživite v naši družbi v Športnem parku Brinje Grosuplje. Znameniti slovenski rek pravi: 'petek je dan za zadetek', pridite in če ga ne boste doživeli, verjamemo, da ga boste videli, vsaj enega, v gostujoči mreži namreč. Ali bo to dovolj za prvo drugoligaško zmago?..., Pridite in videli boste.