Pester konec tedna se je zaključil z remijem proti Iliriji

Pester vikend se je končal z razburljivo pripravljalno tekmo proti Iliriji. Dvoboj, na katerem je padlo kar šest zadetkov, se je zaključill z neodločenim rezultatom.


Po tem, ko je v soboto polovica članov odigrala srečanje s Tolminom, se je preostali del nogometašev Brinja pomeril z Ilirijo. Obračun se je odvil v Ljubljani. Boljše so ga začeli domačini, ki so uspeli prvi priti do vodstva. Po prejetem zadetku v 36. minuti so se modro-rumeni hitro pobrali in še pred koncem polčasa izenačili. V 45. minuti je bil natančen Kovač.


Drugi del tekme se je za Brinje začel slabo. Ilirija je hitro dosegla dva zadetka, v 48. in 53. minuti, ter se odlepila na varno prednost dveh golov. Dinamična tekma pa je ponudila še veliko. Najnovejša okrepitev Brinja, Marcel Kene, je v 65. minuti dosegel zadetek za ulovitev priključka. To je bil njegov drugi gol na drugi pripravljalni tekmi v modro-rumenem dresu. Končni rezultat 3:3 je postavil še en napadalec, ki je v pripravljalnem obdobju že dobro seznanjen z doseganjem zadetkov. Hajdinjak je v 88. minuti premagal vratarja Ilirije in poskrbel, da se je srečanje končalo z remijem.


ND Ilirija 1911 3:3 NK Brinje Grosuplje


Ekipa Brinja: Šugić, Klašnja, Pušnik, Mahić, Boh, Dergić, Klančnik, Brkić, Kovač, Hajdinjak in Kene.


Zaigrala sta tudi: Šparovec in Ostojić.