Danes se pričenja prvenstvo 3.SNL center

Z gostovanjem v Kočevju bodo nogometaši Brinja Grosuplja odprli novo tretje ligaško sezono. Ekipa okrepljena s kar devetimi novinci, je v pripravljalnem obdobju opravila večino zastavljenih ciljev.

Pred tekmo je nekaj težav s poškodbami, saj se je v zadnjem tednu priprav poškodoval kandidat za udarno enajsterico Denis Boh. Težave s poškodbami imata tudi Vid Bjedov Kobe in Žiga Županec. Zaradi posega na kolenu je odsoten tudi Primož Rozina, ki se bo ekipi na treningih priključil septembra. Sicer trener Goran Marković, ki pred prvo tekmo nima težav s sestavo enajsterice je pred uvodno tekmo povedal: "Pred pričetkom sezone lahko rečem, da smo dobro pripravljeni. Ekipo smo dodatno prevetrili z mladimi igralci, ki se želijo dokazovati in hkrati napredovati. Prvi krog bo zelo specifičen, saj gostujemo pri ekipi Kočevja, ki je novinec v ligi. Želimo si dobre igre in treh točk. Glede na opravljene priprave so to realne želje. Na koncu bi rad povabil vse navijače, da nas pridejo vspodbujati tako na naše domače kot gostujoče tekme."
Optimističen je tudi igralec Miran Ivanovski, ki je pred tekmo v Kočevju povedal: "Vsi smo v pričakovanju sobotne tekme, kjer hočemo v prvenstvo štartati s tremi točkami. Stanje v ekipi je odlično, sproščeno, zavedamo se svojih kvalitet in ciljamo na najvišja mesta z atraktivno igro."
Presenečenje je pripravila le Nogometna zveza Slovenije, ki je na svoji seji 16. avgusta sprejela skelep o krčenju tretjih lig že po sezoni 2017/2018 na 10 članov. V teoriji to pomeni, da po potrebno za zanesljiv obstanek v novi ligi doseči vsaj 6. mesto na prvenstveni lestvici. Ob tem bo po sezoni 2018/2019 prišlo do novega krčenja in združevanja s 3.SNL zahod v novo skupno 14 člansko ligo 3.SNL zahod.

Vabljeni v Kočevje v soboto 19.08.2017.ob 17:30. (gr)

Foto: Grega Rozina