Mladi igralec Brinja na preizkušnji na Nizozemskem

Član selekcije U17 in najboljši strelec 2.SKL - Zahod, Žan Bajrektarević, se je minule dni nahajal na preizkušnji pri nizozemskem prvoligašu VVV Venlo.

Skupaj z njim je bil na strokovnem izobraževanju tudi trener Erik Merdanovič, ki je čas izkoristil za pogovore s trenerji in vodjo akademije Rogerjem Bongaertsom, ki je Žana povabil na preizkušnjo, po priporočilu agenta Dejana Gavrića. ( na sliki z Žanom)

VVV Venlo je tradicionalen nizozemski klub, kateremu je glavni namen vzgajati mlade igralce za prvo ekipo. Trenutno je v prvi članski ekipi 34 igralcev, od tega je kar 15 igralcev, ki so vzgojeni v domačem klubu. Trening center sestavljata 2 nova igrišča z umetno travo, 8 igrišč z naravno travo, zelenica za koordinacijo ter igrišče z tribuno za cca 200 gledalcev.

Žan je treniral z ekipo U19, ki jo sestavlja 22 igralcev ter 3 vratarji. Opravil je 4 treninge in pa pogovor z vodjo mladinskega pogona, ki mu je podrobno predstavil delovanje kluba. Žan je na treningih pustil zelo dober vtis in je bil deležen pozitivnih besed in komentarjev s strani trenerskega osebja kluba. Za konec naj omenimo, da bosta oba kluba ostala še naprej v rednih stikih, tako da lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo še kakšno aktivnost ali pa sodelovanje med obema kluboma.(eMe)