3.SNL> Odlična predstava v Šenčurju

NK TINEX ŠENČUR : NK BRINJE GROSUPLJE 0 : 3 (0:2)
Gregor Dorniž(8', 78'), Matic Povh(43')

Derbi ekip, ki sta pred tekmo na lestvici 3.SNL zahod z enakim številom točk držali 3. in 4. mesto, je odločal katera ekipa bo še naprej držala stik s samim vrhom lestvice.

V samem začetku tekme so Grosupeljčani prevzeli vse niti igre v svoje noge. Nagrada je prišla že v 8. minuti tekme, ko je hitro akcijo Brinja Gregor Dorniž spremenil v zadetek. Tudi v nadaljevanju je sledila popolna prevlada nogometašev Brinja, ki so bili vseskozi nevarni za domača vrata. Tik pred odhodom na odmor so nogometaši Brinja povedli z 0:2. Odvzeta žoga na nasprotnikovi polovici, hiter prehod v napad in učinkovit zaključek Matica Povha.

V 50. minuti je sodnik po prekršku nad Filipom Škerlom v domačem kazenskem prostoru, upravičeno pokazal na kazenski strel. Izvajalcu Maticu Povhu je domači vratar strel ubranil, to je bila še tretja zaporedna 11-metrovka, ki so jo Grosupeljčani zapravili. Kljub temu, domači v nadaljevanju niso bili nevarni za gol Brinja. Tempo igre je v nadaljevanju nekoliko padel, tekmo pa je dokončno, v 78. minuti s svojim drugim golom na tekmi, iz prostega strela odločil Gregor Dorniž.

Po tekmi je trener Goran Markovič povedal: "Derbi v Šenčurju je tokrat pripadel nam. Fantom čestitke za prikazano, ampak kljub zanesljivi zmagi se je potrebno zavedati, da zmaga ni bila lahka. Nas sedaj v soboto čaka ena najtežjih tekem z vidika motivacije, saj k nam prihaja ekipa Kočevja, ki je trenutno na dnu lestvice. Vidimo, da je liga izenačena in, da se vsaka manjša napaka hitro kaznuje. Vabljeni."

Postava Brinje Grosuplje: Nikola Cvijić, Adnan Abdić, Matevž Hribar, Filip Škerl, Gregor Dorniž, Matic Povh, Florgent Rexhepi, Nejc Koler, Domen Klančnik, Rok Šporar, Denis Boh. Rezerve: Žan Luka Jerman, Maj Božič, Al Mahič, Nal Strajnar, Jernej Kočar, Tilen Kralj, Andraž Einsiedler.

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

To je bila zaslužena zmaga grosupeljskih nogometašev, ki so prikazali najboljšo igro v letošnjem poteku prvenstva. Domači si v celotnem srečanju niso pripravili niti ene priložnosti za zadetek.

V soboto ob 15.00 sledi domača tekma proti Kočevju, ki je že znalo prekrižati račune nogometašem Brinja. Vabljeni na grosupeljski stadion.