3.SNL> V derbiju brez točk

NK SVOBODA LJUBLJANA : NK BRINJE GROSUPLJE 4 : 1 (2:0)
Anel Aličaič(31'), Jasmin Dindič(40'), Aleksandar Đokić(62'), Klemen Štrancar(68'); Denis Boh(61' - 11m)

Debi zadnjega kroga prvega dela prvenstva v Ljubljani je bil napet in razburljiv, po njem pa so bili razočarani pristaši Brinja.

Težko bi nogometašem Brinja oporekali željo, saj so imeli skozi celotno srečanje pobudo na svoji strani, vendar so gostje kakovstno izkoriščali ponujene priložnosti in do polčasa vodili z 2:0.

V nadaljevanju je Denis Boh iz kazenskega strela rezultatsko ekipo znova vključil v igro, a le za dobro minuto, saj so domači takoj odgovorili z novim zadetkom. S še drugim kazenskim strelom na tekmi je imel Denis Boh priložnost, da zniža zaostanek na le gol, toda domači vratar mu je strel ubranil, odbite žoge pa nogometaši Brinja tudi niso uspeli spraviti v vrata. Domači so dobrih dvajset minut pred koncem s četrtim zadetkom odločili tekmo v svojo korist.

Po tekmi je trener Janez Kovačič povedal: "Gostovanje na Svobodi se ni razpletlo po naših pričakovanju. Kljub temu, da smo vedeli kakšna tekma nas čaka, nismo bili v stanju spopasti se s takim nasprotnikom, na takem igrišču. Na takih tekmah praviloma odločajo malenkosti, slaba odločitev, slaba komunikacija, tehnična napaka, neizkoriščena priložnost, ali pa le ne 100% posmeznega igralca so lahko ključni dejavniki razpleta tekme. Pod črto so si domači zmage želeli bolj in bili zanjo pripravljeni mnogo bolj hoditi po robu. Tokrat se jim je izšlo, mi pa se lahko pogovarjamo le o tem kaj bi bilo če bi, oziroma če ne bi... Pred zadnjo jesensko tekmo velja opozoriti, da se nivo ekipe vidi po tem kako ta reagira po takih razočaranjih in situacijah..."

Podrobnosti o tekmi na TEJ POVEZAVI.

Po polovici odigranih tekem so nogometaši Brinja na odličnem tretjem mestu prvenstvene lestvice 3.SNL zahod, kjer zaostajajo 5 točk za vodilnim Primorjem in 3 točke za Svobodo Ljubljana.

Do konca jesenskega dela prvenstva je še en krog, to bo prvi krog drugega dela prvenstva v Grosuplje prihaja Bled. pričetek tekme v soboto ob 13:30.