Prepričljiva domača zmaga nad Triglavom

Nogometaši Brinja so v nedeljo, 2. aprila, odigrali srečanje 23. kroga 2. SNL. Na domačem igrišču so premagali Triglav iz Kranja z rezultatom 2:0.

Na začetku tekme smo spremljali predvsem igro med obema kazenskima prostoroma. Ekipi sta sicer na trenutke poskušali priti pred nasprotnikova vrata, a je bilo preveč napak v igri za kakšno konkretno priložnost. Prvi so resno zapretili gostje. Po hitrem protinapadu je Kregar povedel žogo proti vratom Brinja in prišel do dobrega položaja za strel, nato pa se je z odličnim obrambnim posredovanjem izkazal Piskule. Hitro je stekel za napadalcem Triglava, ga ulovil in s drsečim štartom izbil žogo izpod Kregarjevih nog.

V 19. minuti so nogometaši Brinja prišli do vodstva. Po podaji v kazenski prostor se je na pravem mestu znašel Kene in pospravil žogo v mrežo. Dve minuti kasneje je bil Piskule za svojo požrtvovalnost nagrajen z zadetkom. Najprej je Kepic s pritiskom na domačo obrambo poskrbel, da je žoga prišla do vratarja, potem pa je pritisnil še Piskule in ko je vratar želel izbiti žogo je nastreljal ofenzivnega vezista Brinja. Okroglo usnje se je odbilo v mrežo Triglava. Do konca srečanja ni bilo novih priložnosti za zadetek in modro-rumeni so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Drugi del tekme se je začel z močnim dežjem, ki je dodobra namočil igrišče. Gostje so nekoliko resneje pritisnili proti vratom Brinja in obramba modro-rumenih je imela precej dela pri zaustavljanju poskusov Triglava. Vendar to delo je odlično opravljala, saj bordo-beli niso bili posebno nevarni. Ravno nasprotno, več nevarnosti je bilo pred vrati gostov. Varovanci Gorana Markovića so izvedli kar nekaj protinapadov. Najbolj nevarno je bilo, ko je do strela z 10 metrov prišel Hajdinjak, ki pa ni bil dovolj natančen za zadetek. Zatresel se je zgolj zunanji del mreže.

Srečanje se je končalo z zmago nogometašev Brinja, ki so se z novimi tremi točkami povzpeli na 10. mesto prvenstvene lestvice.

NK Brinje Grosuplje 2:0 NK Triglav Kranj

Strelci: Kene (19'), Piskule (21')

Brinje: Šugić, Brkić, Piskule, Kepic, Mahić, Klančnik, Klašnja, Matko, Kene, Pušnik, Boh

Klop: Trobec, Zrnec, Šporar, Abdić, Šparovec, Djelovci, Ristić, Hojč, Hajdinjak.

Triglav: Novakov, Šalja, Skok, Čadež, Kregar, Kondić, Kričković, Kozić, Bobarić, Dakič, Pokorn.

Klop: Alagić, Ljubijankić, Lečnik, Magister, Schweiger, Gašper.